1. Care dintre apostolii Mântuitorului, dupa prinderea Acestuia, s-a lepadat de trei ori de El pâna când a cântat cocosul de ziua?
2. Cum se numea zeul asiatic, stapân al celor 365 de duhuri diferite, simbolizând zilele anului, reprezentat cu cap de cocos?
3. Al câtelea semn astrologic este „cocosul” in zodiacul chinezesc?
4. Ce scriitor francez (1868-1918) a scris piesa „Chantecler” prezentând drama cocosului care, vazând la un moment dat ca Soarele rasare si fara cântecul sau, si-a dat seama ca nu el este cel care aduce astrul pe bolta prin cântec?
5. Ce pictor spaniol (1881-1973) a pictat tabloul „Cocos si cutit”?
6. Cine a compus muzica operei „Cocosul de aur”?
7. Ce este „Cocosul de munte”?
Raspunsurile din numarul trecut la tema „SAPTAMÂNA PATIMILOR”
1) In vremea rastignirii lui Iisus, etnarhul Galileei era Irod Antipa. 2) Tâlharul iudeu eliberat cu ocazia sarbatorilor de Pasti se numea Baraba. 3) Mântuitorul a fost rastignit pe o inaltime din apropiere numita Golgota ceea ce in traducere ar insemna Muntele Capatânii. 4) Oratoriile „Patimile dupa Ioan” si „Patimile dupa Matei” apartin compozitorului Johann Sebastian Bach. 5) Romanul „Camasa lui Cristos” a fost scris de prozatorul american Llyod C. Douglas. 6) Tabloul „Sarutul lui Iuda” poarta semnatura lui Giotto di Bondone. 7) Filmul „Regele regilor” a fost realizat de regizorul Nicholas Ray.
Rubrica realizata de IRINA STOICA
Comentarii