• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rata cu sos de ciuperci

Rata cu sos de ciuperci

29 septembrie 2016
in Retete culinare
A A

 1 rata, 200 g ciuperci, 2 linguri unt, sare, piper boabe, 1 pahar vin alb, verdeata tocata, 100 g slanina afumata.

 Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati cu putina sare la rece si se stropeste cu unt topit cand se pune intr-o tava. Se acopera cu o cana cu apa calda si  un paharel cu vin alb, se adauga putin piper, pe langa rata se pun felii de slanina si se pune tava la cuptor, la foc mic, pentru o ora. Se coace cu tava acoperita cu folie de aluminiu. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita cu o lingura cu unt si putina sare si se lasa sa scada. Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute. Se adauga verdeata tocata marunt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.

Tarta cu prune

 Pentru aluat: 50 g unt, 50 g zahar pudra, 125 g faina, 3 linguri apa, 1 ou.

 Pentru umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar brun, un praf scortisoara.

 Se desfac prunele in doua, se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas. Se adauga zaharul, scortisoara si se calesc pana incep prunele sa se inmoaie si sa isi lase siropul. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul si faina pana se omogenizeaza totul si se lasa la rece 30 de minute. Se scoate din frigider, se framanta aluatul pe masa cu faina si se intinde o foaie subtire. Se pune foaia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune umplutura in mijloc. Se coace 20-30 minute.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 3-9 octombrie 2016

Urmatorul Articol

29 septembrie 1943 – S-a nascut Lech Walesa

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

29 septembrie 1943 – S-a nascut Lech Walesa

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Gheorghe Zamfir si naiul lui aurit cu har

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.