• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 3 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 3 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rata cu sos de ciuperci

Rata cu sos de ciuperci

29 septembrie 2016
in Retete culinare
A A

 1 rata, 200 g ciuperci, 2 linguri unt, sare, piper boabe, 1 pahar vin alb, verdeata tocata, 100 g slanina afumata.

 Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati cu putina sare la rece si se stropeste cu unt topit cand se pune intr-o tava. Se acopera cu o cana cu apa calda si  un paharel cu vin alb, se adauga putin piper, pe langa rata se pun felii de slanina si se pune tava la cuptor, la foc mic, pentru o ora. Se coace cu tava acoperita cu folie de aluminiu. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita cu o lingura cu unt si putina sare si se lasa sa scada. Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute. Se adauga verdeata tocata marunt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.

Tarta cu prune

 Pentru aluat: 50 g unt, 50 g zahar pudra, 125 g faina, 3 linguri apa, 1 ou.

 Pentru umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar brun, un praf scortisoara.

 Se desfac prunele in doua, se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas. Se adauga zaharul, scortisoara si se calesc pana incep prunele sa se inmoaie si sa isi lase siropul. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul si faina pana se omogenizeaza totul si se lasa la rece 30 de minute. Se scoate din frigider, se framanta aluatul pe masa cu faina si se intinde o foaie subtire. Se pune foaia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune umplutura in mijloc. Se coace 20-30 minute.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 3-9 octombrie 2016

Urmatorul Articol

29 septembrie 1943 – S-a nascut Lech Walesa

Articole Similare

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Urmatorul Articol

29 septembrie 1943 – S-a nascut Lech Walesa

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Gheorghe Zamfir si naiul lui aurit cu har

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

28 august 430 – A murit Sfântul Augustin din Hippo

1 septembrie 2025

Sfântul Augustin din Hippo (354-430) a fost unul dintre cei mai importanti...

Citeste mai departe
Blitz

Liam Neeson: Un (alt) politist cu explozie întârziata!

1 septembrie 2025

Dupa mai bine de trei decenii de la lansarea seriei originale Un...

Citeste mai departe
Blitz

Retrospectiva „ANONIMUL”

1 septembrie 2025

Retrospectiva celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Nu sariti peste micul dejun!

1 septembrie 2025

Pentru foarte multe persoane active fenomenul acesta nu constituie o noutate: daca...

Citeste mai departe
Femina Club

Look proaspat

1 septembrie 2025

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 septembrie 2025

1 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Pentru ca actionati rapid si va doriti sa fiti întotdeauna...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.