• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 12 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 12 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Caciuli rusesti

Caciuli rusesti

24 august 2017
in Retete culinare
A A

 Blaturi: 4 oua, 200 g zahar, 100 ml ulei, 100 ml apa fierbinte, 250 g faina, 1 praf de copt, 1,5 lingura cacao.

 Crema: 1 plic budinca de vanilie (sau 2 linguri amidon), 2 oua, 4 linguri zahar, 350 ml lapte, o ciocolata alba, esenta de vanilie, 200 g unt.

 Glazura si decor: 100 g ciocolata cu lapte, 2 linguri ulei, 100 g nuca de cocos.

 Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna se albesc, se adauga uleiul, apa si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt (cernute) si se omogenizeaza totul. Albusurile se bat spuma tare si se încorporeaza, amestecând usor. Jumatate din compozitia rezultata se toarna într-o tava (36 x 24 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preîncalzit pâna trece testul scobitorii. În compozitia ramasa se adauga cacao si se amesteca usor. Dupa ce blatul alb s-a copt, în tava se pune compozitia cu cacao si se da la cuptor. Din blaturi se decupeaza cerculete (de preferat când blatul este cald).

 Pentru crema, budinca se amesteca bine cu zaharul si ouale, apoi se adauga laptele si se pune pe baie de aburi, amestecând continuu pâna ce crema se îngroasa, apoi se pune esenta de vanilie. Ciocolata se rade, se adauga peste crema fierbinte si se amesteca, obtinându-se o crema matasoasa care se lasa la racit. Untul, la temperatura camerei, se freaca spuma, apoi i se adauga câte o lingura de crema pâna când se încorporeaza toata. Pe un cerculet maro se întinde crema, deasupra si se pune cerculetul alb, marginile se ung cu crema, apoi se tavalesc prin cocos.

 Pentru glazura, ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul si se amesteca pâna când se topeste, apoi se pune cu o lingurita deasupra fiecarui tortulet, dupa care caciulitele se dau la frigider.

ShareTweet
Articolul precedent

Misterul cetei ucigase

Urmatorul Articol

Sfaturi utile

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

Sfaturi utile

OZN-uri si aparitii

Gibraltar, mar al discordiei

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.