• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Directii europene de actiune OZN

Directii europene de actiune OZN

24 februarie 2025
in Paranormal, Se petrec intre cer si pamant
A A

Scriam în articolul de saptamâna trecuta ca, pe 25 noiembrie 2024, cincisprezece organizatii ale societatii civile dedicate fenomenelor anomale neidentificate (Unidentified Anomalous Phenomena – UAP) din zece state membre ale UE (inclusiv România), Norvegia si Regatul Unit, au cerut, într-o scrisoare, Uniunii Europene (UE) sa ia masuri urgente cu privire la UAP. Scrisoarea solicita institutiilor UE sa întreprinda în acest sens patru actiuni principale.

Prima actiune este stabilirea unui proces UE pentru colectarea datelor UAP, acces, analiza si publicare. UAP prezinta caracteristici unice si inexplicabile. Expertii vorbesc în acest sens de „cei cinci observabili”: (1) sustentatie pozitiva – capacitatea de a zbura fara mijloace aparente de propulsie sau portanta; (2) acceleratie instantanee – capacitatea de a atinge o viteza foarte mare într-un timp foarte scurt; (3) viteza hipersonica (fara semnaturi) – capacitatea de a calatori de cinci ori mai repede decât viteza sunetului (6000 km/h) fara efecte auditive sau fizice însotitoare; (4) deplasare trans-mediu – capacitatea de a se misca fara probleme prin spatiu, aer si apa, ca si de a trece dintr-un mediu în altul; (5) observabilitate scazuta – capacitatea de a se ascunde de observatia vizuala si senzoriala. Mai trebuie remarcat faptul ca UAP sunt observate într-o mare varietate de forme si dimensiuni.

Multe întrebari în jurul UAP ramân fara raspuns, cum ar fi: ce sunt ele exact, de unde vin si care este impactul lor asupra societatii? Aceasta reprezinta o provocare semnificativa pentru cunostintele noastre stiintifice actuale. Din cauza stigmatizarii, timp de multe decenii, doar putine universitati si institute de cercetare au investigat UAP. Din fericire, apar din ce în ce mai multi oameni de stiinta care fac cercetari stiintifice serioase, adesea multi si transdisciplinare.

Ar trebui promovata înfiintarea unor organizatii nationale guvernamentale UAP în fiecare stat membru al UE. De asemenea, ar putea fi evaluata si eventual promovata de UE înfiintarea unei Organizatii Internationale de Standardizare pentru UAP cu obiective similare.

Horizon Europe, programul-cheie

O a doua actiune principala ceruta de scrisoarea trimisa UE ar trebui sa fie includerea UAP între prioritatile, actiunile si legislatia actuala a UE (de exemplu, cele privind securitatea, aviatia si spatiul).

O a treia directie de actiune priveste stabilirea de prioritati si oferirea de finantare UE pentru cercetari privind UAP. Horizon Europe este programul cheie de finantare al UE pentru cercetare si inovare, cu un buget de aproape 96 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027. Exista o serie de domenii relevante de cercetare si inovare din UE în care ar trebui incluse cele privind UAP, inclusiv, cel putin: inteligenta artificiala, energia, sanatatea umana, industria (de exemplu materiale avansate), securitatea, stiintele sociale si umaniste, spatiul, transportul. Ar trebui folosit, în acelasi scop, si Programul Erasmus.

A patra directie de actiune vizeaza schimbul de informatii despre UAP cu alte tari. Scrisoarea contine, în acest sens, o rememorare a principalelor evolutii politice privind UAP în SUA si în alte câteva tari, notând ca mai multe tari din afara UE au început sa ia în serios problema UAP, iar UE nu ar trebui sa ramâna în urma.

Guvernul SUA a efectuat diverse investigatii asupra UAP începând din anii 1950, Un articol din 2017 al New York Times a dezvaluit ca guvernul SUA a continuat sa investigheze UAP. Datorita presiunii din partea Congresului SUA, Biroul Directorului de Informatii Nationale (ODNI) si Departamentul Apararii (DoD) au analizat observatiile UAP si au raportat asupra acestora anual, începând cu 2021. Aceste rapoarte au aratat ca UAP reprezinta o potentiala amenintare la adresa sigurantei zborurilor si a securitatii nationale. În 2022, la cererea Senatului SUA, a fost înfiintat Biroul de Rezolvare a Anomaliilor pentru toate domeniile (AARO). Este un departament din cadrul Pentagonului care colecteaza si analizeaza observatiile UAP de la profesionistii guvernului SUA si raporteaza în mod regulat rezultatele. În iulie 2023, Congresul SUA a organizat o audiere publica privind UAP, cu mai multi martori militari si de informatii.

În 2023, Senatul SUA a propus o noua legislatie extinsa care ar impune dezvaluirea de informatii despre ceea ce stie guvernul SUA despre UAP. Din cauza opozitiei din Congres (Camera Reprezentantilor), legislatia finala aprobata în decembrie 2023 a fost mai putin cuprinzatoare. Aceasta include în continuare o cerinta ca arhivele nationale ale SUA sa adune înregistrari de la nivelul guvernului federal cu privire la UAP si sa publice aceste înregistrari, daca este cazul. Este important de mentionat ca si în 2024 politicienii au propus o noua legislatie UAP similara cu propunerea care a fost respinsa la sfârsitul lui 2023. În plus, în ianuarie 2024, Camera Reprezentantilor SUA a propus un proiect de lege pentru un sistem de raportare sistematica a observatiilor UAP de catre piloti.

La 25 ianuarie 2024, Biroul Inspectorului General al Departamentului Apararii al SUA (DoD) a publicat un raport UAP. Pe 15 martie 2024, s-a anuntat ca sefii de stat major americani iau foarte în serios subiectul UAP si siguranta zborului si au elaborat un ghid care a fost difuzat la toate componentele fortelor armate americane.

În Regatul Unit a existat, pâna în 2009, în cadrul Ministerului Apararii (MOD), un program oficial pentru a colecta si analiza observatiile UAP. La Arhivele Nationale este disponibila o prezentare detaliata a observatiilor raportate în activitatile guvernamentale din Regatul Unit si Marea Britanie cu privire la UAP, pâna în 2009.

Investigatii oficiale

Un schimb regulat de informatii despre UAP are loc între cele cinci tari care fac parte din „Five Eyes” (SUA, Regatul Unit, Canada, Australia si Noua Zeelanda). Royal Australian Air Force (RAAF) a anuntat în 2021 ca nu poseda un protocol pentru înregistrarea sau raportarea UAP. Dar exista dovezi ca, din 1960, au avut loc numeroase observatii UAP în apropierea instalatiilor militare, iar în 2024 oficialii de informatii australieni s-au întâlnit cu omologii lor americani pentru a discuta despre „planificarea colectarii UAP”.

Guvernul canadian a anuntat, în februarie 2023, ca va începe propria investigatie oficiala asupra UAP, prin Sky Canada Project. Aceasta investigatie, fiind condusa de Biroul consilierului sef stiintific al Canadei, implica mai multe agentii guvernamentale si civile si se asteapta sa-si publice concluziile în curând.

În 2020, ministrul japonez al apararii a anuntat ca ministerul sau ia în considerare stabilirea unor proceduri oficiale pentru a trata UAP-urile. El i-a încurajat pe pilotii Fortelor de Autoaparare sa faca fotografii cu orice UAP pe care l-ar putea întâlni si sa raporteze observatiile. În aprilie 2024, problematica UAP a fost discutata în Camera Reprezentantilor Japoniei, unde ministrul japonez al apararii a fost de acord ca cei responsabili de securitatea spatiului aerian si de siguranta zborurilor sa investigheze în mod serios UAP. În iunie 2024, s-a format un grup nepartizan de parlamentari japonezi, inclusiv fosti ministri ai apararii, pentru a investiga UAP.

În Brazilia, la Arhivele Nationale au fost puse la dispozitie, pentru cercetatori si public, foarte multe rapoarte despre UAP (OZN) investigate de catre Fortele Aeriene, de mai bine de 60 de ani. În iunie 2022, guvernul brazilian a organizat o audiere publica privind UAP.a

China are propriul sau organism oficial de investigare militara UAP care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a urmari UAP. În 2019, a fost dezvaluit ca Armata Populara de Eliberare a Chinei considera UAP o provocare serioasa pentru securitatea nationala si siguranta zborului si ca exista un sistem de raportare în trei etape pentru a trata UAP. În plus, China a emis un ordin de doborâre pentru UAP.

Potrivit diferitelor surse de informatii, armata si guvernul din Rusia (iar înainte de 1992, Uniunea Sovietica) au întâlnit UAP în multe ocazii diferite. Au existat incidente în care armata rusa a trimis avioane de lupta pentru a încerca sa urmareasca UAP-urile si, în unele cazuri, sa le doboare. În 2022, o agentie de stiri rusa a mentionat ca guvernul rus este la curent cu UAP si face cercetari pe aceasta tema. Ca urmare a invaziei Ucrainei din 2022, guvernul rus a devenit îngrijorat de atacurile cu drone împotriva infrastructurii guvernamentale.

DAN D. FARCAS

ShareTweet
Articolul precedent

Avioanele de pasageri, expuse ciocnirii cu deseurile spatiale

Urmatorul Articol

Masdar, orasul inovatiei

Articole Similare

Paranormal

Denuntatori luati în serios

7 iulie 2025

Daniel Sheehan este un jurist si activist de interes public, absolvent al...

Paranormal

Elizondo si Mellon la Congresul SUA

30 iunie 2025

Brandi Vincent este corespondenta publicatiei DefenseScoop la Pentagon. Într-un articol din 31...

Paranormal

Problema dronelor

23 iunie 2025

La sfârsitul anului 2024, locuitorii din New Jersey si din statele vecine...

Paranormal

Ziua Europeana UAP

16 iunie 2025

Mai nou, documentele oficiale, dar si media folosesc, în loc de OZN,...

Paranormal

Învatatii vor noi metode pentru a studia OZN-urile

9 iunie 2025

Scriam în numarul trecut ca treizeci si trei de renumiti universitari si...

Paranormal

Pentru studiul stiintific al fenomenului OZN

2 iunie 2025

Treizeci si trei de renumiti universitari si oameni de stiinta din întreaga...

Urmatorul Articol

Masdar, orasul inovatiei

Printesa bântuita de „iluzia sticlei”

Cartofi dulci umpluti

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.