2 cartofi dulci, o rosie, 2 fire ceapa verde, 1 piept de pui, jumatate de ardei rosu, cascaval sau brânza rasa, sare, piper.
Cartofii se taie pe jumatate si se pun într-o tava la cuptorul preîncalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Când sunt gata, se lasa putin cartofii sa se raceasca si se scobesc cu o lingurita. Miezul se amesteca bine cu celelalte ingrediente taiate fin. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii si se dau iar la cuptor pentru 30 de minute.
Placinta cu iaurt si afine
8 foi de placinta, 400 g iaurt grecesc, 4 oua, 150 g zahar, 50 g unt topit, 300 g afine, esenta de lamâie, 1 zahar vanilat, sare.
Într-un bol mare, se sparg ouale, se pun zaharul tos, cel vanilat, putina sare si esenta de lamâie. Se bat bine pâna îsi dubleaza volumul, apoi se încorporeaza iaurtul grecesc. Într-o tava se asaza prima foaie de placinta, se unge cu putin unt topit, apoi altele doua, la fel unse cu unt între ele. Se toarna jumatate din compozitia lichida, se presara afine, apoi se adauga alte 3 foi de placinta, unse fiecare cu unt si se toarna restul de compozitie lichida si iarasi afine. Ultimele doua foi de placinta se rup si se presara deasupra, apoi se stropesc cu putin unt topit. Placinta se coace în cuptorul preîncalzit, pâna se rumeneste frumos. Se taie dupa ce s-a racit. Înainte de servire, se presara zahar pudra pe deasupra.
Comentarii