1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate telina, o lingura faina, o cutiuta pasta de rosii, o lingura suc de lamâie, 4 catei usturoi, vin, sare.
Aripioarele se taie, se sareaza si se prajesc în ulei. In uleiul ramas se caleste faina, se adauga morcovul, telina rase si ceapa taiata marunt. Se stinge cu pasta de rosii diluata cu apa sau cu supa rece. Se lasa sa fiarba 30 de minute. Se paseaza sosul si se adauga peste carne, apoi se pun sucul de lamâie, putin vin si mujdei de usturoi. Se potriveste gustul de sare si se mai fierbe 20 de minute.
Placinta cu ciocolata
140 g amidon, 1 pahar zahar, 6 oua, 140 g unt, 100 g ciocolata, 2 plicuri zahar vanilat.
Untul se amesteca bine cu zaharul si cu galbenusurile, pâna obtinem o crema spumoasa. Ciocolata topita si amidonul se amesteca bine, pâna ce compozitia s-a omogenizat. Se bat albusurile cu zahar si cu zahar vanilat. Se amesteca cele doua compozitii si se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu hârtie. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se taie înainte de a se raci complet.
Comentarii