• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 29 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 29 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Telina cu sos de smântâna

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte, 300 g smântâna, piper, sare.

Se curata telina, se spala, se taie cuburi. Se fierbe în apa cu sare si se strecoara. Din unt, faina, lapte si smântâna se prepara un sos, care se condimenteaza cu piper si sare. Se asaza telina într-o cratita, se toarna sosul peste telina si se da vasul la cuptor timp de 10 minute.

 

Pateuri cu nuca si sirop cu lamâie

300 g miez de nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 250 g foietaj, 170 g unt.

Pentru sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, o lingurita suc de lamâie, 1/2 lingurita coaja de lamâie.

Se amesteca miezul de nuca, oul batut, zaharul si scortisoara. Aluatul se taie în dreptunghiuri, iar fiecare se umple cu miez de nuca si se preseaza marginile. Se asaza într-o tava unsa cu unt, se da la cuptor. Pentru sirop se fierb ingredientele pâna scade la jumatate. Când se scot pateurile din cuptor, se pune siropul deasupra si se lasa sa se însiropeze.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

Urmatorul Articol

Remedii simple

Articole Similare

Femina Club

„Dusmanii” parului

25 august 2025

Vara, cu soare, vacante la mare, cu mult timp petrecut în aer...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Ingrijiri speciale

11 august 2025

Genele, cu lungimea, curbura si frumusetea lor amplifica aspectul deosebit al chipului....

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Urmatorul Articol

Remedii simple

Sa întelegem acneea

Colectie vestimentara

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

21 august 1810 – Dieta suedeza îl proclama print mostenitor pe generalul Bernadotte

25 august 2025

În august 1810, Dieta suedeza (Riksdag) a luat o decizie care avea...

Citeste mai departe
Blitz

Actori în roluri de cosmar

25 august 2025

În ultimele decenii, cinefilii au avut prilejul sa vada numeroase productii cinematografice...

Citeste mai departe
Blitz

Misionarism digital

25 august 2025

Vaticanul încurajeaza propagarea mesajului crestin prin intermediul retelelor de socializare pentru a...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Deformatie osoasa dureroasa

25 august 2025

Un cititor al revistei Magazin ne-a solicitat prezentarea celor mai importante aspecte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 25-31 august 2025

25 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: A sosit vremea potrivita pentru vacante, socializare, romantism, sport si...

Citeste mai departe
Istorii

Urban al VII-lea, papa care a „excomunicat” tutunul

25 august 2025

Când tutunul ajunsese de câteva decenii în Europa, un papa cu o...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.