1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei usturoi tocati, sare, piper, boia dulce, 200 ml smântâna de gatit, 50 g parmezan ras, o lingurita mustar, 1/2 lamâie, o lingurita oregano uscat, 10 g unt, patrunjel proaspat tocat.
Se condimenteaza pieptul de pui cu sare, piper, oregano si boia. Se încinge uleiul de masline într-o tigaie mare si se rumeneste puiul (aproximativ 5 minute pe fiecare parte), apoi se scoate pe o farfurie. În aceeasi tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul si se caleste putin. Se pune smântâna de gatit, parmezanul, mustarul si se amesteca bine pâna se omogenizeaza. Se pune puiul înapoi în tigaie, se lasa sa fiarba în sos 5-7 minute, pâna devine fraged. La final se adauga sucul de lamâie. Se serveste fierbinte, presarat cu patrunjel proaspat.
Budinca de gris cu stafide
1 litru lapte, 200 g gris, 3 oua, 3-4 linguri zahar, o lingura unt, pesmet, stafide, zahar vanilat.
Se pune laptele sa fiarba cu zahar si vanilie iar când clocoteste se toarna grisul în ploaie amestecându-se mereu sa nu se prinda si se fierbe pâna se îngroasa. Se lasa apoi sa se raceasca. Se amesteca cu galbenusurile puse pe rând, stafidele si albusurile batute spuma. Se toarna într-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Se poate servi cu sos.
Comentarii