100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura ulei, 200 ml smântâna pentru gatit, 100 g unt, sare, piper, nucsoara.
Se toaca ceapa foarte fin si se caleste cu un praf de sare în ulei încins. Se adauga usturoiul strivit cu lama cutitului, se pun ciupercile tocate potrivit de mare, si se calesc pâna ce sunt bine facute, iar sucul lasat de ele se evapora. Se adauga smântâna si se lasa totul pe foc câteva minute, apoi, cu un blender vertical, se paseaza bine totul. Se potriveste gustul de sare, se adauga piper si nucsoara.
Iahnie de dovlecei
1 kg dovlecei, 100 ml ulei, 4 cepe, 5 rosii, 2 lingurite faina, o legatura marar, sare, piper.
Se aleg trei dovlecei mari, se curata, se sareaza si se taie în bucati dupa care se lasa sa se scurga circa 15 minute. Se face un sos din ceapa si rosiile taiate si înabusite în ulei, faina, sare si piper. Dovleceii se prajesc în ulei si apoi se pun sa fiarba împreuna cu sosul aproximativ 20 minute. La sfârsit se adauga mararul tocat. Se poate servi si rece.
Comentarii