• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 3 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 3 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Neinfricata – prima animatie de la Pixar cu o femeie, eroina principala

Neinfricata – prima animatie de la Pixar cu o femeie, eroina principala

9 august 2012
in Blitz
A A

Dupa cateva saptamani in care "Madagascar 3" a stat instalat in fruntea box-office-ului din Statele Unite ale Americii, iata ca o alta animatie, de data aceasta a Studiourilor Disney/Pixar, s-a inscaunat pe primul loc al clasamentului. "Brave" (Neinfricata), s-a dovedit a fi pe placul publicului, incasand cu prilejul debutului 66,7 milioane dolari, Madagascar 3 coborand pe locul al 2-lea. Premiera filmului "Brave" a avut loc la Festivalul Filmului de la Los Angeles din acest an. Brenda Chapman, cea care a scris scenariul, ne aduce un basm ce combina iubirea scenaristei pentru scrierile lui Hans Christian Anderson si a Fratilor Grimm, cu amintiri din propria sa experienta. Actiunea filmului "Neinfricata" se plaseaza in tinuturile mistice ale Scotiei, unde Merinda este o printesa in regatul condus de Regele Fergus (Billy Connolly) si Regina Elinor (Emma Thompson).

Poveste cu printesa roscovana

Printesa Merinda, (Kelly Macdonald) fiind o fiica neascultatoare dar si un foarte bun arcas, sfideaza obiceiurile sacre ale tarii, determinand o nemaiintalnita harababura in tot regatul. Dandu-si seama de cele nesabuite, Merinda incearca sa indrepte lucrurile, apeland la ajutorul unei batrane excentrice, numita in film Femeia Inteleapta (Julie Walters) care-i indeplineste o dorinta nepotrivita. Astfel, Merinda va trebui sa se lupte cu incredibile forte ale naturii, ale magiei si ale intunericului pentru a contracara un blestem stravechi si pentru a-si salva familia si supusii de la un destin nefericit. Extrem de indemanatica in manuirea arcului cu sageti, dar si o personalitate puternica si temperament vulcanic, Merinda se confrunta deseori cu probleme care o determina sa nu respecte regulile si sa intre in tot felul de bucucluri.

Hotarata sa-si croiasca propriul drum in viata, printesa cu parul rosu ca focul, ramane imuna la sfaturile parintilor,(regele si regina) si incalca, cu buna stiinta, ceea ce lorzii, uriasul MacGuffin (voce Kevin Mc Kidd), arogantul Macintosh (Caraig Ferguson) si dezagreabilul Dingwall (Robbie Coltrane) considerau sacru, un obicei vechi de secole. Pentru a rupe blestemul inainte de a fi prea tarziu si a opri haosul provocat in regat, Merinda se confrunta cu multe peripetii dar acest lucru ii modeleaza caracterul si o ajuta sa se maturizeze si sa inteleaga adevaratul sens al curajului.

Un stil inovator

Din punct de vedere vizual, "Brave" reprezinta un stil inovator al celor de la Pixar, care se distanteaza, cat de cat, de cel folosit in productiile anterioare ale studioului ("Up", "Toy Story 3" si "Cars 2"). Aceasta noua animatie, a celor de la Pixar este prima in care personajul principal este de sex feminin si, in acelasi timp, primul scenariu bazat pe un basm si o lume magica. Productia filmului a durat… 6 ani!, deoarece parul Merindei – cret si bogat, a avut nevoie de un software special, creat pentru a putea reda miscarile, tridimensionalitatea, flexibilitatea, structura si stralucirea acestuia. Echipa de filmare, in frunte cu regizorul Mark Andrews si producatoarea Katherine Sarafian, au fost foarte multumiti de rezultat, marturisind ca "au avut multe de invatat iar tehnologia a evoluat o data cu proiectul filmului".

Sunetul – o premiera in domeniu

In filmul "Brave" s-a auzit, pentru prima data, o noua tehnologie de mixare a sunetului: Dolby Atmos. Regizorul animatiei, Mark Andrews spune acest sunet "te introduce in acel spatiu. Leaga sunetul de mediul acela… Te simti ca si cum ai fi in castel, pe o alee ingusta, intr-un hol mare sau intr-un dormitor". Echipa de sunet a fost condusa de designerul de sunet Gary Rydstrom care a castigat de sapte ori premiul Oscar pentru munca sa. "Aceasta noua tehnologie e un mare salt inainte, dar vor fi tot felul de comentarii. Cred ca profesionistii in sunet – spunea editorul de sunet Erik Aadahl – sunt optimisti ca vor putea sa invete sa lucreze astfel destul de repede".

O animatie in care nu puterea femeii este tema ci, mai degraba, dupa cum sustine chiar regizorul Mark Andrews, isi propune sa evidentieze relatia antagonica dintre Merinda (printesa) si mama acesteia (regina Elinor). Publicul ar putea sa o perceapa pe printesa ca pe o adolescenta careia ii este urmarita orice miscare si care, metaforic vorbind, este fortata sa frecventeze cursurile unei scoli unde mama sa este directoare. Comediantul Craig Ferguson, cel care i-a dat voce lordului Macintosh, unul dintre cei trei nobili din film, povestind despre curajul printesei, spunea ca acesta este calitatea pe care si-ar dori ca si copiii lui sa o invete de la eroi. "Oamenii au o imagine gresita despre curaj. Ei cred uneori ca a avea curaj inseamna sa nu ai frica, insa nu e deloc asa. Sa ai curaj inseamna sa te temi, insa sa iti depasesti frica si sa faci oricum ceea ce ai de facut, ceea ce crezi ca e bine". Iubitorii unor astfel de filme, vor putea urmari "Brave" si pe ecranele din Romania, din 17 august.

IOANA FLORIA

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 13-19 august 2012

Urmatorul Articol

E sanatos uleiul de palmier?

Articole Similare

Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Blitz

Tom Cruise, actor si cascador

23 iunie 2025

Într-o epoca în care efectele speciale generate pe calculator domina industria cinematografica,...

Blitz

Milenii de exploatare a sarii

23 iunie 2025

Rezultatele a 20 de ani de cercetare arheologica în vechea zona de...

Blitz

Cleopatra, superproductia care a adus Hollywood-ul la un pas de ruina

16 iunie 2025

Filmul „Cleopatra”, regizat de Joseph L. Mankiewicz, este cunoscut nu doar ca...

Blitz

Rubens la Palat

16 iunie 2025

Cea mai valoroasa pictura din România este prezentata la Palatul Culturii din...

Urmatorul Articol

E sanatos uleiul de palmier?

Alergiile alimentare mai frecvente in orase

Sibila din Cumae

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
Istorii

Neverosimilul meci de sah

30 iunie 2025

În vara anului 1924, în inima fostului Imperiu Tarist transformat în tânara...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.