• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 9 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 9 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Staruri sub arme

Staruri sub arme

2 februarie 2017
in Blitz
A A

Majoritatea actorilor mari au jucat, la un moment dat sau altul al carierei lor, în filme de razboi. Pentru unii, experienta a fost insolita, însa multi altii au putut da o nuanta mult mai credibila personajelor lor din simplul motiv ca aveau deja la baza experienta reala a frontului. Sa facem cunostinta, în rândurile care urmeaza, cu câtiva dintre acestia.

Charles Bronson

 În 1943, viitorul actor, numit pe atunci Charles Dennis Buchinsky, s-a înrolat în aviata militara americana, servind în Escadronul 760 Avioane de Vânatoare, iar, de la începutul anului 1945, în Grupul 39 Bombardiere. În aceasta calitate, el a desfasurat 25 de misiuni de zbor împotriva japonezilor, chiar în insulele nipone, fiind ranit într-unul dintre raiduri si decorat cu medalia „Inima Purpurie”.

Charlton Heston

     În 1944, imediat dupa ce s-a casatorit, Charlton Heston s-a înrolat si el în aviata militara si a servit timp de doi ani ca mitralior pe un avion B-25 Mitchell, stationat în insulele Aleutine, din Alaska. Desi nu a luptat propriu-zis pe front, el a avut, ulterior, o misiune deosebit de importanta – realizarea de filme de propaganda privind arsenalul nuclear al Americii. Actorul a avut acces la documente strict secrete, despre care a putut vorbi abia la batrânete, când acestea au fost oficial declasificate.

Paul Newman

 Initial înrolat ca voluntar pentru a deveni pilot de vânatoare, Paul Newman a fost însa respins de comsia medicala din cauza ca suferea de o forma de daltonism. A urmat instructia pentru a deveni radiotelegrafist pe torpiloarele flotei din Pacific si, din 1944, viitorul actor a fost detasat la baza militara Barbers Point din Hawaii.

Rock Hudson

 Dupa absolvirea liceului, tânarul Hudson a fost recrutat în armata americana si trimis la o baza de antrenament din zona Marilor Lacuri. Ulterior, calificat ca mecanic de avion, a fost detasat la baza din Samar, Filipine, unde avea sa ramâna pâna la sfârsitul razboiului. Interesant e faptul ca în aceasta perioada el a evoluat în diferite grupuri umoristice de amatori, formate din militari, dar în 1946, dupa ce s-a înscris la sectia de actorie a Universitatii Southern California, a fost exmatriculat dupa primul semestru, din cauza notelor foarte slabe, fiind nevoit sa se angajeze ca sofer de camion.

James Stewart

    Pasionat înca de foarte tânar de zbor, actorul James Stewart si-a luat brevetul de pilot avion în anul 1935 si pe cel de pilot de avioane comerciale trei ani mai târziu. Deja o celebritate, el a investit multi bani în Thunderbird Field, o scoala militara pentru instruirea pilotilor de razboi, pusa sub egida aviatiei militare americane. Stewart a devenit primul dintre starurile de la Hollywood care a îmbracat uniforma militara în Al Doilea Razboi Mondial. Din cauza vârstei însa (avea peste 33 de ani), el nu a fost trimis în misiuni de zbor, ci a ramas sa pregateasca viitorii piloti  la Centrul de Instruire Gowen Field, Idaho, ca si comandant de escadrila.

Henry Fonda

 Liderul indiscutabil al „clanului Fonda”, era deja un actor consacrat la Hollywood atunci când America a intrat în razboi. Declarând ca „nu vreau sa fiu doar soldat într-un studio” – aluzie la peliculele de razboi în care jucase pâna atunci, el s-a înrolat în marina militara, initial ca sef de echipaj pe distrugatorul USS Satterlee, apoi ca locotenent în aviatie, fiind recompensat cu medalia „Steaua de Bronz” si citat prin ordin prezidential pe armata pentru curajul dovedit în luptele din Pacific.

Tony Curtis

 Înainte sa dea viata, pe micul ecran, atâtor eroi razboinici, chipesul Tony Curtis a fost el însusi un erou, luptând în Pacific contra japonezilor, pe nava USS Proteus, pâna la sfârsitul razboiului. De pe nava sa, el a fost chiar martor la capitularea fortelor imperiale japoneze, pe 2 septembrie 1945, în golful Tokyo.

Humphrey Bogart

    Neavând alte optiuni viabile pentru cariera, Bogart si-a urmat pasiunea pentru mare si s-a înrolat, în primavara anului 1918, în marina militara americana. Avea 18 ani si a a luptat pe nava de razboi USS Leviathan. Aici si-ar fi „dobândit” si faimoasa cicatrice de pe fata, cauzata, sustinea el, de un srapnel inamic. Potrivit unei alte versiuni, sustinute de prietenul sau, Nathaniel Benchley, cicatricea ar fi fost produsa dupa încheierea Armistitiului, când un prizonier german l-ar fi lovit pe Bogart, încercând sa evadeze.

Clark Gable

 În 1942, dupa disparitia tragica, într-un accident aviatic, a sotiei sale, Carole Lombard, actorul Clark Gable a decis sa se înroleze în armata. Fusese dorinta lui Lombard, dar studiourile MGM refuzasera, pâna atunci, sa-l lase sa plece. Dupa absolvirea scolii de piloti militari, în octombrie 1942, actorul a încercat sa fie trimis pe front, dar cererea i-a fost respinsa, el fiind trimis la o scoala militara din Florida. Atunci când trupele Aliate au debarcat în Normandia, Gable a cerut din nou sa lupte în prima linie, dar a fost iar refuzat, fiindca depasise vârsta maxima necesara. Dezamagit, el a cerut sa fie lasat la vatra, ceea ce superiorii au acceptat, maiorul Clark Gable reintrând în viata civila printr-un ordin semnat de ofiterul… Ronald Reagan, nimeni altul decât viitorul presedinte al Americii! Ca un amanunt interesant, Adolf Hitler, care era un mare fan al lui Clark Gable, oferise o recompensa imensa oricui l-ar fi putut captura pe actorul-aviator si i l-ar fi adus nevatamat…

GABRIEL TUDOR

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 6-12 februarie 2017

Urmatorul Articol

Nefericirea vietii cotidiene

Articole Similare

Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Blitz

Tom Cruise, actor si cascador

23 iunie 2025

Într-o epoca în care efectele speciale generate pe calculator domina industria cinematografica,...

Blitz

Milenii de exploatare a sarii

23 iunie 2025

Rezultatele a 20 de ani de cercetare arheologica în vechea zona de...

Urmatorul Articol

Nefericirea vietii cotidiene

Fructele se consuma pe stomacul gol

Lamentarile afecteaza sanatatea

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
Istorii

Povestea unei statui controversate – „Hristos din adâncuri”

7 iulie 2025

În adâncurile linistite ale Marii Ligurice, în apropiere de coasta orasului San...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.