Sistemul educativ romanesc a ajuns la un nivel atat de scazut incat el se reflecta cu prisosinta si in rezultatele examenului de Bacalaureat. Ultimele date ne arata ca procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2018 a fost de 67,7%, rezultatele fiind mai slabe decat anul trecut. Din cei 123.615 de candidati prezentati, doar 104 elevi au obtinut nota maxima, existand sute de localitati in care niciun elev nu a promovat examenul!
In lipsa unei strategii de reformare reala a invatamantului, apar tot felul de preocupari care doresc sa promoveze exact ce ne lipseste. Cum ar fi educatia parentala! Si pentru ca in favoarea acestei „strategii” promovate, culmea, chiar de Ministerul Educatiei Nationale, s-a facut un lobby sustinut in ultima vreme, Academia Romana a considerat ca trebuie sa reactioneze, considerand ca „proiectul de Strategie de Educatie Parentala este inoportun si inadecvat pentru invatamantul si educatia romanilor”.
„Proiectul Ministerului Educatiei Nationale de legiferare a unui sistem de educatie parentala fara niciun specific romanesc, cu implicatii enuntate explicit impotriva familiei traditionale, ca nucleu al vietii sociale, culturale, morale si crestine, milenare a romanilor, presupune o educatie uniforma a copiilor, fara diferente de sex, de particularitati antropologice si psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic. Proiectul echivaleaza cu o incercare, asemanatoare celor din statele cu regimuri totalitare internationaliste sau globaliste, de obtinere a ceea ce s-a numit mereu omul nou, fara familie, fara nationalitate, fara tara, fara identitate”, se arata intr-un comunicat al Academiei Romane, preluat de Agerpres. Potrivit sursei citate, „faptul ca acest document a fost precedat de numeroase cercetari, facute de institutii internationale si ONG-uri, cu fonduri private straine, nu indreptateste cu nimic ridicarea ei la nivel de „strategie nationala” a Romaniei.
„in anul Centenarului Marii Uniri a romanilor, cand se face si bilantul realizarilor de exceptie ale romanilor, educati in spiritul traditiilor noastre, renuntarea la aceste traditii ar insemna un act de tradare nationala”, se mai arata in comunicat. Academia mai spune ca „acceptarea acestei Strategii ar insemna dublarea invatamantului traditional cu unul sustinut de institutii straine, finantate de statul roman, cu sume imense, care ar putea fi destinate unor obiective stringente de igienizare, eficientizare si buna administrare a scolilor. in plus, introducerea amintitei Strategii ar agrava si mai mult situatia disperata a copiilor fara parinti, care ar urma sa fie educati intr-un spirit inadecvat nevoilor noastre sociale”.
Civilizatia si cultura geto-dacilor
La inceputul lunii iulie, la Buzau, peste 100 de invitati din cinci tari au participat la cea de-a treia editie a Congresului civilizatiei si culturii daco-romane.
„Cercetarea arhivelor europene si, mai ales, a celei a Vaticanului, ar aduce un strop de rigoare stiintifica in una dintre cele mai interesante civilizatii europene a vremii, cea a geto-dacilor”, declara presedintele Fundatiei Origini Carpatice, care a organizat manifestarea, si asta deoarece „Dacia antica a fost un model pentru Europa vremii, din pacate ignorat de marile foruri stiintifice ale tarii noastre”.
La randul sau, primarul municipiului Buzau declara ca „se impune o cercetare profunda pentru a readuce in fata opiniei publice europene una dintre cele mai originale civilizatii din Europa antica, iar includerea Lupului dacic ca logo al Romaniei europene reprezinta un mesaj ca astfel de manifestari sunt benefice”. Ilustram aceasta informatie transmisa de Agerpres chiar cu logo-ul Romaniei europene, Lupul dacic (din pacate in varianta alb-negru).
GEORGE CUSNARENCU
Comentarii