• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Alergiile, astmul si vaccinarile

Alergiile, astmul si vaccinarile

15 noiembrie 2012
in Consultatii fara plata
A A

Numele alergiei, aceasta afectiune care pare banala, insa care poate deveni periculoasa pana la amenintarea cu decesul, isi are originile in doua cuvinte grecesti care s-ar traduce prin „reactie adversa”. Totusi, un medic austriac a fost cel ce a definit pentru prima data aceasta reactie, pediatrul Clemens Von Pirquet, acesta referindu-se la hipersensibilitatea provocata de o a doua vaccinare, cu accent special pe cea impotriva variolei. Alergia mai este numita, generic, si anafilaxie sau atopie.

 Alergia nu este congenitala. Ea se instaleaza in primele luni de viata, dupa ce copilul primeste vaccinurile obisnuite, una dintre principalele cauze ale „retinerii” in organism, in stare latenta, a acestei potentiale afectiuni, fiind tocmai excesul de vaccinari. Ea reprezinta de fapt o functionare deficitara a sistemului imunitar, iar numerosi medici considera ca amintitele vaccinari excesive fac inoperant sistemul de aparare al organismului nostru, acesta nemaifacand fata neincetatelor stimulari antigenice specific vaccinurilor, el fiind ocupat cu combaterea incarcaturii toxice implicite. Astfel, organismul lasa sa se instaleze inflamatia, uneori chiar pe o durata mare. Permanenta masei de anticorpi produse de vaccinuri ajunge sa deterioreze „mecanismul” reprezentat de corpul nostru si in consecinta sa provoace maladii specifice.

 La viitoarele mame vaccinate, pe de alta parte, fatul nu reuseste sa-si constituie o flora intestinala bogata in bacteria endogena protectoare, situatie care determina o predispozitie a viitorului copil la alergii. Se stie ca sistemul nostru imunitar are ca principali agenti globulele albe specifice, limfocitele; este vorba despre limfocitele T, fabricate de maduva osoasa si limfocitele B, ca un fel de replica la prezenta proteinelor straine (antigeni) in sange. La randul lor, antigenii declanseaza producerea de imunoglobuline (anticorpi), care sunt molecule mari de proteine (lg) clasificate in cinci categorii: A, D, E, G si M. Acestea poseda o „cheie” care se adapteaza perfect antigenilor specifici, pentru a constitui complexul imunitar antigen/anticorp, iar cea mai mare parte a acestor complexuri sunt distruse ulterior.

 In reactiile alergice sunt implicati anticorpii lgE, care pot fi produsi in cantitate mare, astfel incat sa provoace adevarate avalanse de reactii inflamatorii, cu formarea unui mediator chimic numit histamina – un important si puternic vasodilatator. Drept urmare, vasele sangvine puternic dilatate astfel ajung sa provoace socul anafilactic, extrem de periculos, deoarece poate ucide rapid, daca nu se intervine cu o injectie cu adrenalina in urmatoarea jumatate de ora. De altfel, histamina poate sa invadeze in intregime organele corpului nostru. Muschii vezicii urinare si ai intestinului se contracta, provocand voma si diaree; bronhiile sunt cuprinse de spasme, determinand grave probleme respiratorii, vasele de sange se dilata, lasand serul sangvin sa se filtreze in tesuturi, acestea incepand sa se umfle (se formeaza binecunoscutele edeme) si generand o urticarie puternica.

 Impotriva alergiilor se prescriu antihistaminice, cortizon si imunosupresoare, insa aceste tipuri de medicamente doar trateaza problema, nu o si vindeca. Ele nu actioneaza niciodata impotriva cauzelor maladiei si, in plus, pot provoca efecte secundare deloc neglijabile. Anafilaxia nu este o patologie rar intalnita. Ea reprezinta, de pilda, prima cauza de astm, in 80% din cazuri fiind responsabila de cronicizarea acestuia.

 In categoria alergicilor de varste mici apare si un cerc vicios: copiii astmatici sunt mai sensibili la infectii, iar infectiile agraveaza astmul. Deloc intamplator, un copil din 10 face bronhiolita, deseori in urma unei vaccinari, iar dintre acestia nu mai putin de jumatate vor dezvolta o forma de astm. Exista medici si cercetatori care au demonstrat ca vaccinarile constituie principalul factor declansator al astmului. Un exemplu clar privitor la aceasta relatie aparent paradoxala dintre vaccinari si astm, respectiv alergii, este acela ca adultii tineri care au avut rujeola in copilarie nu sunt alergici, dar cei vaccinati si care nu au avut aceasta boala sunt alergici.

 O realitate din pacate ignorata de multe medii sanitare este aceea ca mediul microbian protejeaza copilul impotriva astmului. De aceea, este foarte imprudent sa fortam sistemul nostru imunitar sa produca anticorpi cu orice pret. Un minimum de intelepciune si realism ne arata ca trebuie pur si simplu sa lasam natura sa isi faca treaba si atunci sigur vom deveni mai sanatosi, cu un organism mai puternic.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Sa fie lumina!

Urmatorul Articol

Tradarea zeului protector

Articole Similare

Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Consultatii fara plata

Urgente pe canicula

23 iunie 2025

Este foarte limpede ca transformarile climatice anuntate de meteorologi au si o...

Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Consultatii fara plata

Stresul, la originea urticariei?

2 iunie 2025

Caderea parului, tensiune musculara, probleme ale stomacului... Stresul poate provoca o multime...

Urmatorul Articol

Tradarea zeului protector

Regele, marchiza si artistul

Castelul Vincennes

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.