600 g carne, 1 kg bame, 2 cepe, o lingura unt, o ceasca bors, o lingura bulion sau 4 rosii, 1 pahar vin.
Se taie carnea în bucati potrivite. Se calesc în cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de unt. Se amesteca din când în când ca sa nu se arda. Când ceapa începe sa se îngalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnând din când în când putina apa calda. Între timp se curata bamele de codita, se oparesc cu bors. Se clatesc apoi în mai multe ape reci. Se scurg bine. Se pun în cratita peste carne doar când aceasta este aproape fiarta. Se adauga sare, bulion sau rosii taiate si curatate de seminte. Când sunt aproape gata, se adauga vinul si se da la cuptor pâna scade.
Placinta cu cod
1 pachet aluat de foietaj.
Pentru umplutura: 1 kg file cod, 3 oua, 2 cepe, 3 linguri unt, patrunjel verde, sare, piper.
Fileurile se spala, se zvânta într-un servet si apoi se toaca marunt. Untul se pune la încins într-o cratita, se adauga ceapa tocata fin, codul tocat, apoi se amesteca, din când în când, pe foc mic, aproximativ 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se adauga 2 oua batute, verdeata, sare si piper dupa gust. Se pune jumatate din aluat în tava tapetata cu hârtie de copt, apoi umplutura si se acopera cu restul de aluat. Placinta se unge cu oul batut si se da la cuptor pentru 25-30 de minute, pâna se rumeneste.
Comentarii