2 albusuri, 3/4 pahar zahar, 100 g ciocolata rasa, 150 g alune macinate.
Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga vanilie, ciocolata rasa, alunele macinate si se amesteca usor. Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt. Din compozitie se pun cu lingurita gramajoare si se da tava la cuptor, la foc mic sa se coaca fara a se rumeni.
Prajitura cu mere
200 g faina, 150 g zahar, 2 pahare lapte, 2 oua, 4 mere, 1 praf de copt, vanilie, 1 vârf de cutit scortisoara.
Faina cu zaharul, vanilia, laptele, praful de copt si doua galbenusuri se amesteca bine. Se adauga albusurile batute spuma, amestecându-se usor de jos în sus. Se taie felii subtiri de mere, care se încorporeaza în aluat. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia dupa care se da la cuptor, la foc potrivit.
Comentarii