125 g cuscus, 3 linguri ulei, o ceapa rosie, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 1 dovlecel, 200 ml sos de rosii, piper, patrunjel verde, sare.
Intr-un vas se pun 250 ml apa, sare si se pun pe foc. Când începe sa fiarba apa, se adauga cuscusul si se lasa pâna se evapora apa si se umfla. Ceapa se taie fin, morcovii se rad pe razatoare, ardeiul si dovlecelul se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga ceapa si se lasa pâna se înmoaie. Apoi se pun morcovii, ardeiul, do-vlecelul si se potriveste gustul de sare si piper. Legumele se lasa sa se caleasca, apoi se adauga si sosul de rosii. Se gateste pâna scade sosul de rosii si se adauga cuscusul. Se mai lasa sa fiarba 3 minute, la foc mic si la final se presara patrunjel tocat.
Rulouri cu merisoare
100 g unt, 50 g sirop de agave, 40 ml apa, 220 g faina, 2 g bicarbonat de sodiu, 80 g merisoare uscate, 50 g fistic nesarat.
Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei, se adauga siropul de agave si se mixeaza bine. Se adauga apa rece si se mixeaza din nou. La final se pun faina, bicarbonatul de sodiu, merisoarele, fisticul tocat marunt si se amesteca foarte bine totul. Aluatul se formeaza ca un sul pe folie alimentara si se da la congelator pentru 30 de minute. Dupa aceea se desface folia si se taie felii potrivite. Rulourile astfel obtinute se pun într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute.
Comentarii