2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 1 catel usturoi zdrobit, 2-3 linguri de pesmet.
Se spala dovleceii si se sterg si apoi se taie capetele. Se taie în doua pe lat, se despica tot pe lung, pâna obtinem 8 bucati. Se sareaza bucatile de dovlecei si se lasa la scurs 15 minute, într-o strecuratoare. Apoi se storc usor în palme si se zvânta pe mai multe servete absorbante. Se pune uleiul de masline într-un bol mic si se adauga usturoiul, oregano, busuiocul si sarea. Se amesteca bine totul si se trec bucatile de dovlecel prin sosul obtinut. Pesmetul se pune într-o farfurie, apoi se tavalesc dovleceii si se pun la prajit într-o tigaie cu ulei încins pâna se rumenesc bine. Se scot pe servete pentru a absorbi excesul de ulei.
Chec cu iaurt
1 pahar iaurt, 2 pahare zahar, 4 pahare faina, 3/4 pahar ulei, 4 oua, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, putina sare, coaja rasa a unei lamâi.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul si coaja rasa de lamâie, pâna se obtine un amestec cremos. Se adauga iaurtul si uleiul, iar faina se amesteca bine cu praful de copt si sarea. Se pune faina peste compozitie, se mixeaza, apoi se bat albusurile separat si se adauga, amestecând usor de jos în sus. Se toarna amestecul în tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coace 35 de minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca în forma.
Comentarii