550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie, 100 g unt topit, o lingura ulei, 250 g alune neprajite, sare, piper.
Carnea se curata de pielite si se taie pe trei sferturi, se umple cu 100 g frunze de salvie, se leaga cu ata de bucatarie. Restul frunzelor de salvie se toaca marunt si se amesteca usor cu alunele macinate mai mari, sare si piper. Se unge uniform carnea cu un strat de unt topit si se asaza deasupra amestecul de salvie si alune, astfel încât sa se formeze o crusta. Se pune carnea în tava de copt unsa cu ulei, se toarna restul de unt topit si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute dupa coacere, apoi se serveste.
Budinca de portocale
1/2 pachet foi de placinta, 4 oua, 200 ml iaurt, 150 g zahar, sare, 2 portocale, 1 plic praf de copt.
Foile de placinta se rup si se lasa sa se usuce putin pâna se pregatesc celelalte ingrediente. Ouale se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza în continuare pâna ce se dizolva zaharul. Se adauga uleiul ca la maioneza, iaurtul în care se pune praful de copt, apoi se adauga coaja de portocale data prin razatoarea mica. Se pun bucati de portocale, fara pielita alba, foile de placinta, se amesteca bine cu o paleta si se toarna compozitia într-o tava unsa cu ulei. Se da tava la cuptorul încalzit pâna se rumeneste bine, aproximativ 40 minute. Se lasa budinca sa se raceasca în tava dupa care se rastoarna si se portioneaza.
Comentarii