Ceaiul este bautura longevivilor. La aceasta concluzie se pare ca au ajuns medicii englezi, care au constatat ca in Londra, oras imens, cu aerul foarte poluat, traiesc 650 de persoane in vârsta de peste 100 de ani. Intre obiceiurile alimentare, ceaiul de buna calitate se regaseste la toti.
Studiile au stabilit ca ceaiul incetineste procesul de imbatrânire a celulelor, contribuie la elasticizarea pielii, luptând impotriva deshidratarii intareste vasele sangvine, dând astfel si o culoare frumoasa fetei. In plus, ceaiul mareste rezistenta organismului la stres si la suprasolicitare fizica si psihica. Toate acestea sunt posibile datorita compozitiei sale chimice, care reuneste proteine, vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, K, P), microelemente (potasiu, fluor, iod, mangan), flavonoide, teina, zaharuri etc.
Tot cercetarile stiintifice au condus la concluzia ca:
Flavonoidele prezente in ceai previn cancerul.
Fenolul in combinatie cu teina scade nivelul colesterolului, contribuind la prevenirea infarctului.
In plus, ceaiul are o influenta pozitiva asupra sistemului sangvin.
Contribuie la scaderea in greutate.
Influenteaza pozitiv sistemul nervos central.
Intareste sistemul imunitar.
Regleaza tensiunea arteriala.
Are proprietati bactericide, cu efect dezinfectant asupra stomacului, rinichilor si ficatului.
Amelioreaza aspectul pielii.
Toate aceste calitati l-au facut extrem de eficient si in cosmetica. Astfel, o piele deshidratata, uscata, ridata isi va recapata prospetimea si elasticitatea daca in apa pregatita pentru baie adaugati 2 litri de infuzie de ceai (100 g ceai la 1 litru de apa). Daca doriti sa accelerati efectul de intinerire a pielii, puteti adauga 1 litru de lapte si o cana de miere. Ramâneti in apa 20 de minute.
Ceaiul este un excelent tonic pentru ten. Umeziti "rondele" demachiante in ceai si stergeti fata, gâtul si decolteul. Lasati sa se usuce zona, fara a va sterge.
Pentru a da stralucire si frumusete ochilor si a ameliora pungile de sub ochi, folositi comprese inmuiate in ceai rece. Mentineti compresele timp de zece minute si repetati acest tratament – dimineata si seara – timp de o saptamâna. Efectul va fi… miraculos. In cazul ochilor obositi, tratamentul este acelasi, dar se foloseste ceai cald.
Preparati o infuzie de ceai (o lingura la o jumatate de litru de apa) si folositi-o pentru clatirea parului, dupa spalare. Ceaiul invioreaza culoarea parului si il face mai lucios…
Comentarii