O limba de vaca, 2 cepe, 1 morcov, 2 linguri unt, 400 ml vin rosu, 200 ml supa, 2 rosii, sare, piper, 2 catei usturoi.
Se spala si se fierbe limba, apoi se curata de pielea groasa si se taie felii. Intr-o cratita se pun feliile de limba, ceapa tocata, morcovul ras, usturoiul taiat mic, vinul, supa, piper si se lasa sa fiarba acoperit. Dupa ce sosul a scazut, se scurge într-un vas, se da prin sita si apoi se serveste peste feliile de limba.
Saratele cu cascaval
400 g faina, 250 g cascaval, 200 g unt, sare, 50 ml apa, 1 galbenus, susan.
Se pun într-un bol faina, cascavalul dat prin razatoare, untul rece dat prin razatoare si el, sare si apa. Se amesteca cu o lingura si apoi dupa ce se adauga apa, se framânta un aluat. Se pune aluatul pe o folie alimentara si se da la frigider pentru o ora. Dupa aceea se întinde aluatul între 2 foi de copt si se se taie betisoare. Se pun saratelele pe o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu galbenus si se presara susan. Se coc la foc potrivit pâna se rumenesc.
Comentarii