O cana apa, 1/2 cana malai, 4 ciuperci champignon, sare, piper, chili, o lingura ulei de masline, brânza de burduf, o ceapa mica.
Se prepara mai întâi mamaliga. Se pune apa la fiert cu un praf de sare si când clocoteste se adauga malaiul în ploaie. Când este gata se toarna într-o tava mica si se întinde pe toata suprafata. Va arata ca un blat de tarta. Ciupercile se spala si se taie în felii subtiri. Se pune o tigaie pe foc, se toarna uleiul de masline si se pun ciupercile la calit, condimentate cu sare si piper, apoi se lasa aproximativ 2 minute. Peste mamaliga se adauga ciupercile si brânza de burduf rasa si se pune si putin din zeama pe care si-au lasat-o ciupercile. Se lasa la cuptor pâna se rumeneste frumos brânza.
Tarta cu piersici
200 ml lapte, 150 g zahar, 250 g faina, 20 g unt, 3 oua, 5 piersici mari, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, o lamâie rasa.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pâna se albesc. Se presara faina si praful de copt si se toarna încet laptele caldut. Se mixeaza continuu si la sfârsit se adauga coaja de lamâie si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma separat. Se rastoarna peste crema de galbenusuri. Se omogenizeaza încet cele doua compozitii. Piersicile se spala si se taie în jumatati. Se unge o forma de tarta cu unt si se pudreaza cu faina. Se asaza fructele si deasupra se toarna compozitia. Se coace aproximativ 45 minute la foc potrivit. Când este gata tarta se lasa sa se raceasca în cuptor. Inainte sa se taie se poate pudra cu zahar.
Comentarii