– Pepenele verde hidrateaza pielea si diminueaza porii. Zaharurile din pepene actioneaza ca un bun antirid instantaneu.
Masca este utila tuturor tipurilor de ten. Se paseaza câteva bucatele de pepene, se aplica pe tenul demachiat, se lasa 20 de minute, apoi se clateste cu apa rece.
In cazul unui ten matur se amesteca doua linguri cu pulpa de pepene si o lingura cu miere, se aplica masca pe fata, se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.
– Pline de antioxidanti, afinele fac adevarate minuni si pentru piele, nu doar pentru organism. Tonifica, hidrateaza, curata si dau stralucire pielii. Sunt recunoscute si pentru efectul lor împotriva cuperozei, stimulând circulatia periferica si întarind capilarele.
O masca pentru un ten sensibil se realizeaza din o lingura cu afine pasate amestecate cu o lingura cu ulei de masline. Se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi se clateste cu apa calduta.
– Continând multe minerale de calitate, caisele tonifica tenul normal si îl curata pe cel gras cu puncte negre si tendinta de acnee.
Un ten mixt sau gras beneficiaza de o masca din doua caise bine coapte, pasate, amestecate cu câteva picaturi de zeama de lamâie si o lingura cu iaurt. Se întinde masca pe fata, se lasa 20 de minute, apoi se clateste cu apa.
Pentru tenul normal, se amesteca doua caise pasate cu o lingura cu miere, se aplica pentru 15 minute pe fata, apoi se clateste cu apa calduta.
Masca utila în cazul tenului uscat se compune din doua caise pasate, amestecate cu o lingurita cu lapte praf sau cu smântâna. Se lasa pe fata 15 minute, apoi se spala obrazul cu apa calduta.
Asadar, avem de ales din multitudinea fructelor pe cele din care sa realizam masti dulci pentru tenuri fine.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii