6 dovlecei mijlocii, 200 g brânza de vaca, 1 ou, o lingura pesmet, 2 linguri orez, o ceapa, o lingurita verdeata tocata, 2 linguri unt, 4 rosii sau o lingura bulion.
Se curata de coaja dovleceii, se taie în doua sau în trei bucati, dupa marime, si se scobeste miezul. Separat se freaca brânza cu ou si cu pesmet. Se adauga orezul fiert cu putina apa, ceapa tocata si rumenita, o lingura cu unt, sare, piper, verdeata tocata. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, se rumenesc pe toate partile, într-o cratita cu o lingura cu unt. Deasupra se toarna bulionul de rosii sau rosiile taiate cubulete si se dau la cuptor sa fiarba înabusit, pâna sunt dovleceii fragezi.
Budinca de macaroane
300 g macaroane, 4 linguri brânza, 2 oua, o ceasca lapte sau smântâna, 2 linguri unt, o lingura pesmet.
Se fierb macaroanele în apa cu sare, se scurg si se limpezesc cu apa rece. Se freaca într-un castron brânza cu ouale, o ceasca de lapte sau de smântâna, o lingura cu unt si sare. Se amesteca bine cu macaroanele. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet, se toarna macaroanele si se dau la cuptor. Se tin pâna se rumenesc frumos.
Comentarii