500 g cartofi, 200 g linte, o ceapa, 2 linguri untura, o lingura pesmet, o lingura bulion, sare, piper.
Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii. Se fierbe din timp lintea, se scurge si se da prin masina de tocat. Într-o tigaie se prajeste o ceapa cu putina untura, se adauga lintea, sare, piper si se mai tine câteva minute pe foc. Se unge o cratita cu untura, se presara pesmet, se asaza un rând de cartofi, unul de linte si asa mai departe. Se toarna o ceasca de apa în care s-a amestecat bulionul si se da la cuptor.
Prajitura cu caise
150 g faina, 100 g unt, 100 g zahar, 1 ou, sare, caise, zahar tos pentru caise.
Compozitia a doua: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina.
Se cerne faina într-un castron, se face loc la mijloc si se pun untul, zaharul, un ou si putina sare. Se întinde o foaie de marimea tavii de copt, apoi se da la cuptor si se coace pe jumatate. Se pregatesc dinainte caisele si se taie în doua. Se asaza peste aluat cu partea în care a stat sâmburele în sus si se umple golul cu putin zahar. Se da din nou la cuptor pâna ce s-a topit zaharul si fructele încep sa se înmoaie. Între timp se freaca trei galbenusuri cu zahar, se adauga faina si la urma cele trei albusuri batute spuma. Se toarna compozitia peste fructe, se coace la foc potrivit. Prajitura se taie când este calda.
Comentarii