400 g farfalle, 2 linguri ulei, 2 fire praz, 2 catei usturoi, 500 g sos tartar, 1 ou, 3 linguri sos de soia, piper, 300 ml suc de rosii, 400 g rosii din conserva, 4 linguri pasta de ardei rosii, 2 linguri bulion, tarhon verde, seminte de pin, sare.
Pastele se fierb în apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Uleiul se încinge într-o tigaie înalta. Prazul se taie rondele, usturoiul se toaca marunt si se calesc în ulei. Se adauga sosul tartar si oul, se caleste si se condimenteaza cu sos de soia si piper. Se stinge cu suc de rosii si rosiile din conseva, se încorporeaza sosul de ardei rosii si se condimenteaza cu sare, piper si bulion. Sosul se pune peste pastele fierte, iar deasupra se presara tarhon tocat si câteva seminte de pin prajite.
Biscuiti cu cascaval
250 g faina, 250 g mascarpone, 150 g iaurt grecesc, 150 g cascaval, 1 ou, seminte de susan sau de mac, sare.
Se rade fin cascavalul. Intr-un bol se cerne faina, apoi se pun brânza mascarpone, iaurtul grecesc, sare si cascavalul ras. Se framânta bine pâna se obtine un aluat omogen si dens. Se presara putina faina pe un blat de lemn, apoi se întinde aluatul în strat subtire si se decupeaza în formele dorite. Biscuitii se asaza într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ou batut, apoi se presara seminte de susan sau de mac. Se coc biscuitii în cuptorul preîncalzit, pâna se rumenesc frumos.
Comentarii