5 fileuri peste, 1 morcov, o telina mica, 1 ardei gras, 1 praz, o lingura ulei de masline, o lingura sos de soia.
Pestele se pregateste, fie la gratar, fie dat prin faina si prajit. Legumele se taie fideluta foarte fin, cât mai lungi, si se calesc cu o lingura ulei de masline si sosul de soia. Când sunt gata, se asaza pe farfurie, iar deasupra se asaza pestele. Se poate pune deasupra patrunjel si lamâie.
Mere coapte cu cereale
6 mere mari, 80 g alune de padure, migdale sau nuci tocate mari, sucul de la 2 portocale, 100 g fulgi de cereale, 50 g stafide, 50 g coa-ja confiata de portocala, 1 plic zahar vanilat, 50 g margarina.
Se spala merele si se înjumatatesc transversal. Se curata de sâmburi si se scobesc de miez, apoi se stropesc cu suc de portocala. Merele se asaza într-o tava cu hârtie de copt. Fulgii de ovaz se pun la înmuiat în sucul stors de portocale pentru 10 mi-nute. Se toaca mai mare alunele, migdalele sau nucile, se adauga zaharul vanilat, coaja de portocala confiata, tocata marunt. Se umplu jumatatile de mere cu amestecul de cereale. Se pune câte o bucatica de margarina deasupra si se dau la cuptorul încins pentru 30 de minute.
Comentarii