• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 23 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 23 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Praz în sos de smântâna

Praz în sos de smântâna

4 decembrie 2023
in Femina Club, Retete culinare
A A

1 kg praz, 1/2 pachet unt, o lingurita faina, 250 g smântâna, 2 galbenusuri, sare.

Se curata prazul, se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de 5 minute în apa clocotita, dupa care se strecoara si se pun din nou în apa clocotita. Dupa alte 5 minute, prazul se scurge de apa, se toaca si se caleste în unt. Se presara cu faina, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga smântâna si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de circa 15 minute. Când este gata, se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, frecate bine, dupa care se serveste fierbinte.

 

Prajitura cu nuci

250 g unt, 6 oua, 200 g zahar pudra, 120 g ciocolata amara rasa, 150 g nuci macinate, 250 g faina.

Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile, unul câte unul, apoi zaharul în ploaie, ciocolata rasa si nucile. La sfârsit se adauga albusurile batute spuma tare, încorporând faina adaugata sub forma de ploaie. Compozitia se toarna în tava unsa bine cu unt si se coace la foc potrivit. Se taie dupa ce s-a racit.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 4-10 decembrie 2023

Urmatorul Articol

6 masti naturale

Articole Similare

Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Naturalete si stralucire

6 octombrie 2025

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Solutii valoroase

23 septembrie 2025

Plantele medicinale furnizeaza solutii valoroase si pentru întretinerea frumusetii tenului. Cele cu...

Urmatorul Articol

6 masti naturale

Automedicatia, acceptare sau respingere

Artefacte expuse în Sala Unirii din Alba Iulia

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
Istorii

Asediul Spartei din anul 272 î.Hr.

15 octombrie 2025

Sparta, orasul razboinicilor fara ziduri, ramâne o emblema a curajului si disciplinei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.