1 kg praz, 1/2 pachet unt, o lingurita faina, 250 g smântâna, 2 galbenusuri, sare.
Se curata prazul, se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de 5 minute în apa clocotita, dupa care se strecoara si se pun din nou în apa clocotita. Dupa alte 5 minute, prazul se scurge de apa, se toaca si se caleste în unt. Se presara cu faina, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga smântâna si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de circa 15 minute. Când este gata, se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, frecate bine, dupa care se serveste fierbinte.
Prajitura cu nuci
250 g unt, 6 oua, 200 g zahar pudra, 120 g ciocolata amara rasa, 150 g nuci macinate, 250 g faina.
Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile, unul câte unul, apoi zaharul în ploaie, ciocolata rasa si nucile. La sfârsit se adauga albusurile batute spuma tare, încorporând faina adaugata sub forma de ploaie. Compozitia se toarna în tava unsa bine cu unt si se coace la foc potrivit. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii