10 fire praz gros, 4 linguri orez, 3 linguri ulei, 2 cepe, o lingura rasa faina, 1 pahar suc de rosii, o lingurita suc de lamâie.
Se curata prazul, se opareste partea alba, se taie în bucati de 5-6 cm si apoi se scoate miezul. Intr-o cratita se pune ulei în care se calesc prazul tocat, ceapa tocata si orezul fiert. Se condimenteaza, se amesteca bine si se umplu bucatile de praz, apoi se asaza într-o cratita. Se prepara un sos calind o jumatate de ceapa tocata fin, amestecata bine cu faina, sucul de rosii si sucul de lamâie. Se lasa sa fiarba pâna se obtine un sos bine legat, care se toarna peste prazul umplut. Se da la cuptor, la foc potrivit, pâna scade bine sosul.
Prajitura cu aluat ras
Aluat: 150 g unt, 250 g zahar, 3 galbenusuri, o lingura rom, vanilie, faina cât cuprinde, 1 praf de copt.
Glazura: 3 albusuri, 100 g zahar, 3-4 linguri marmelada, 50 g nuci.
Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat în putin lapte, romul si treptat faina, pâna se obtine un aluat tare. Se framânta bine, apoi se împarte aluatul în trei parti. Din 2/3 se întinde o foaie într-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se unge deasupra cu un strat subtire de marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul pudra si nucile date prin masina. Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei, aluatul oprit, repartizându-l în mod egal pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit si se taie calda.
Comentarii