8 pulpe de pui, 100 ml ulei, 2 cepe, pasta de rosii, sare, piper, 2 linguri otet, o lingura zahar.
Se taie pulpele în doua, se presara peste ele sare si piper, se tavalesc prin faina si se prajesc în ulei pâna se rumenesc. Se caleste ceapa taiata cubulete în ulei, se adauga pasta de rosii, zahar, otet, sare si un pahar si jumatate cu apa. Când clocotesc, se pune carnea si se fierb la foc mic.
Prajitura cu prune
2 oua, o cana zahar, 1 plic praf de copt, 1/2 cana lapte, 2 cani faina, 1/2 cana ulei, 1 esenta de rom, 500 g prune.
Prunele se taie pe jumatate si se scot sâmburii. Ouale se mixeaza cu zaharul, se pun laptele si uleiul, se bat bine si apoi se pun faina cernuta, praful de copt si esenta. Se amesteca bine, iar compozitia obtinuta se pune într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se asaza jumatatile de prune si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 45 de minute. Când este gata se lasa la racit si apoi se portioneaza.
Comentarii