550 g antricot fara os, 500 ml supa de oase, 50 ml ulei, 25 g unt, 700 g cartofi, 25 g pasta de rosii, 100 g ciuperci, 50 g faina, 50 g orez, 1 ou, 50 g cascaval, 100 ml lapte, 50 ml vin alb, patrunjel, piper, sare.
Antricotul se curata de pielite, se taie in 5 bucati care se bat si se sareaza usor. Laptele se fierbe, cartofii se curata apoi se fierb in apa putin sarata. Ciupercile se curata, se spala si se toaca. Oul se fierbe si se toaca in cuburi mici, cascavalul se rade. Orezul se fierbe in 150 ml supa de oase si se raceste. Ciupercile se calesc in unt apoi reci se combina cu: orez, patrujel, sare, piper, cascaval si ou. Se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie se vor umple antricoatele batute, se ruleaza, se trec prin faina si se inabusa in ulei fierbinte 15 minute. Separat se pregateste sosul din: ulei, faina, pasta de rosii, dezlegata cu restul de supa. Dupa 10-12 minute sosul se rastoarna peste antricoatele frumos rumenite. Se pune sare si vin, apoi se mai fierb impreuna câteva minute. Din cartofi se face piure, batut cu unt si lapte clocotit.
Comentarii