• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 4 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 4 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

18 ianuarie 2000
in Retete culinare
A A

 mere potrivit de mari, 1 pahar zahar, 1 1/4 pahar lapte, 2 cescute gris, 3 oua, 3 linguri unt, o bucatica baton vanilie, sos de vanilie.

 Se unge cratita cu o lingura, nu prea plina, de unt si se presara cu 1/4 din cantitatea de zahar. Se asaza în cratita merele curatate de coaja si de casuta cu sâmburi, unul lânga altul. În fiecare mijloc de mar scobit se introduce câte o bucatica de unt si 1/2 lingurita de zahar. Se dau la cuptor sa se coaca. Între timp, se fierbe grisul în laptele clocotit amestecat cu restul de zahar, sarea si cu vanilia baton taiata marunt. Dupa ce este gata, se bate cu o lingura pâna se racoreste bine. Se adauga restul de unt încalzit, ouale unul câte unul, amestecând mereu pâna se obtine o pasta. Se toarna în cratita peste merele coapte si bine racorite si se da din nou la cuptor pâna se rumeneste. Se scoate din forma fierbinte si se serveste rece, cu sos de vanilie. Pentru sos, se pune la fiert laptele cu vanilia. Când începe sa fiarba, se acopera si se ia de pe foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se toarna treptat laptele fiert, lasând sa se îngroase compozitia. Se ia de pe foc si se continua amestecarea, pâna se raceste.

ShareTweet
Articolul precedent

MARIANA NICOLESCO, soprana      «Am intrat in imparatia cântului, inteles

Urmatorul Articol

Sub lupa, cea mai puternica suferinta fizica

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Sub lupa, cea mai puternica suferinta fizica

O voce unica: CESARIA EVORA

Mitnick a trecut de partea „celor buni"

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.