100 g unt sau margarina, 50 g zahar, 50 g nuci sau migdale macinate, 140 g faina, putina sare.
Umplutura: 1/2 kg mere, 150 g zahar, un pumn de stafide, 1 lingura scortisoara, coaja rasa si zeama de la o lamâie.
Se framânta margarina cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare. Se lasa în repaus 1 1/2 ora. Se curata merele se taie felii foarte subtiri si se calesc cu zaharul. Se adauga scortisoara, stafidele, coaja rasa si zeama de la o lamâie. Se întinde aluatul, se împarte în doua. Se unge o forma de tort, se îmbraca cu aluat, în mijloc se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie. Se coace la foc potrivit 30-40 de minute. Prajitura calda se presara cu zahar vanilat, se scoate forma si se asaza pe farfurie împreuna cu fundul formei de tort. Englezii o consuma de obicei calda, dar este foarte buna si rece.
Comentarii