• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 2 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 2 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

27 august 2015
in Retete culinare
A A

 8 ardei kapia, 3 oua, 200 g smantana, 4 catei usturoi, 4 linguri faina, 100 ml ulei pentru prajit, sare.

 Ardeii se coc, se presara cu sare si se lasa acoperiti 30 de minute, dupa care se curata si se dau prin faina amestecata cu 2 oua. Se prajesc ardeii in uleiul incins in asa fel incat coditele sa ramana afara. Se pregateste un sos cu smantana, usturoiul taiat feliute fine, 1 ou si sare dupa gust. Ardeii se asaza intr-un vas in asa fel incat cozile sa ramana afara, apoi se toarna sosul si se da la cuptor pentru 20 de minute.

Prajitura cu piersici

 Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri ulei.

 Sirop: 3 linguri zahar, o cana apa, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri nuca de cocos.

 Crema: 2 plicuri praf de budinca, 1 litru lapte, 4 linguri zahar, 50 g unt, 1-2 plicuri gelatina transparenta, 1 kg piersici.

 Blatul se prepara astfel: se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile faina si la sfarsit, uleiul. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz si se da la cuptor. Cand este gata se lasa la racit.

 Crema se pregateste fierband praful de budinca conform instructiunilor de pe plic. Budinca se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune untul, se amesteca si crema rezultata se intinde peste blat. Deasupra se pun piersicile decojite, taiate rondele si puse in prealabil cu zahar. Se prepara gelatina si se toarna peste piersici.

 Prajitura se portioneaza si fiecare bucata (partea cu blatul) se introduce in siropul preparat separat din apa, zahar si vanilie. Siropul se foloseste rece. Dupa ce fiecare bucata s-a insiropat, se da prin fulgii de nuca de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Trepte spre eternitate

Urmatorul Articol

Culori perfecte pentru vara

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Culori perfecte pentru vara

Sapand dupa presupuse resturi ale unui OZN prabusit

Un explorator face istorie

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.