6 ardei grasi, 6 linguri orez, 200 g ciuperci, 1 ceapa, ulei, sare, 1/2 pahar suc de rosii, smântâna, putin morcov. Se spala bine orezul si se lasa in apa sa se umfle. Intre timp se toaca marunt ceapa, morcovul spalat se da prin razatoarea cu gauri mici si se pune impreuna cu ceapa sa se inmoaie in ulei, la foc mic. Se adauga ciupercile spalate si taiate marunt. Când s-au inmuiat se pune orezul, 1/2 pahar suc de rosii. Se fierbe amestecând continuu, se pun sare, piper, marar si patrunjel verde tocat. Când a scazut sucul se ia de pe foc, se raceste si se umplu ardeii. Se aranjeaza ardeii umpluti in cratita, se pun in picioare, se toarna peste ei suc de rosii si apa pâna se acopera. Se mai pun 3 linguri cu ulei, putina sare, patrunjel verde si se dau la cuptor. Cine doreste ii serveste calzi, cu smântâna sau chefir. Se pot servi si reci.
Comentarii