2 legaturi cu loboda, 2 legaturi ceapa verde, 2 legaturi de marar, 2 legaturi patrunjel verde, 2 legaturi leustean, o mâna de urzici, o mâna de stevie, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 pastârnac, 2-3 linguri de smântâna, 2 linguri de orez, 1 ou, 1 1/2 l apa, 1/2 l bors, sare. Se curata, se spala si se taie marunt zarzavatul de supa si se asaza intr-o oala cu apa si sare la foc, unde se lasa sa fiarba 20-30 minute. Se curata verdeturile, se spala bine, se toaca marunt si se adauga in oala impreuna cu orezul ales si bine spalat. Dupa ce orezul a fiert, se adauga borsul fiert separat si strecurat. Se potriveste de sare si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Când borsul este gata, se drege cu ou si smântâna in castron.
Comentarii