• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 12 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 12 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca din carne

Budinca din carne

18 august 2004
in Retete culinare
A A

          500 g carne macra, 100 g unt, smântâna, 2-3 oua, 100 g ceapa, 100 g franzela, 50 g untura sau ulei, 50 g cascaval, sare, piper. Carnea macra (fiarta sau fripta), impreuna cu ceapa calita si cu franzela muiata in apa rece sau lapte si bine stoarsa, se trece prin masina de tocat, de doua ori, cu sita foarte deasa. Se adauga in tocatura galbenusurile crude si smântâna si se potriveste la gust cu sare si piper macinat fin. (Galbenusurile si smântâna se adauga putin câte putin, amestecând mereu cu o lingura de lemn, pâna ce compozitia devine uniforma). Se adauga apoi albusul batut spuma si se amesteca usor, pentru a ramâne compozitia pufoasa. Se pune intr-o tava bine unsa cu o parte din unt si bine presarata cu pesmet fin. Dupa ce s-a asezat si s-a netezit compozitia, se presara cascaval ras, se stropeste cu restul de unt si se introduce in cuptorul bine incalzit. Se coace 30-35 minute, pâna se rumeneste. Budinca se serveste fierbinte, cu sos tomat si cu smântâna, dupa plac.

ShareTweet
Articolul precedent

Sos de marar cu smântâna

Urmatorul Articol

Medalion de porc

Articole Similare

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Urmatorul Articol

1) Val de erori medicale

Senzational

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 decembrie 1872 – Descoperirea „corabiei-fantoma” Mary Celeste

8 decembrie 2025

Pe 4 decembrie 1872, oceanul Atlantic a oferit lumii una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

Pelicule despre armatele care au dominat Antichitatea

8 decembrie 2025

Civilizatia romana a exercitat dintotdeauna o fascinatie aparte asupra lumii moderne. Ordinea...

Citeste mai departe
Blitz

Descoperiri de exceptie la Dobrovat

8 decembrie 2025

În spatiile Muzeului de Istorie a Moldovei va fi deschisa publicului, la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Autofagia si postul intermitent

8 decembrie 2025

Ideea de post alimentar s-a imprimat în mentalul colectiv ca o practica...

Citeste mai departe
Femina Club

Greseli de evitat

8 decembrie 2025

Acneea, problema medicala frecventa, care afecteaza una din zece persoane din lume,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 decembrie 2025

8 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile sunt favorabile încheierea unor proiecte legate de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.