1,250 kg cartofi, 250 g ciuperci, o ceapa, 2 1/2 linguri unt, 2 1/2 linguri faina, o ceasca smantana, o ceasca zeama de ciuperci, 5 oua, o legatura patrunjel, o legatura marar, ceapa verde, pesmet, sare, piper.
Fierbem cartofii. Ciupercile le înabusim în unt, le strecuram si le dam prin masina de tocat carne sau le taiem marunt. Punem într-o tigaie ceapa tocata, o calim în unt, adaugam faina, smantana, zeama de la ciuperci, patrunjelul si mararul, tocate marunt. Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, taiati felii subtiri, pe fundul unei cratite unse cu unt si presarata cu pesmet. Punem deasupra 4 oua rascoapte, taiate în felii subtiri. Peste oua punem ciupercile prajite si le acoperim cu restul de cartofi. Netezim, turnam marar, cozile de ceapa verde taiate marunt, smantana amestecata cu un ou batut si sare. Presaram cu pesmet si dam cratita la cuptor pentru o jumatate de ora. Cand se rumeneste, o desprindem cu un cutit de peretii cratitei si o rasturnam pe o farfurie.
Comentarii