Sunt necesare: 700 g cartofi, 300 ml smântâna, sare, piper, 1 ceapa, 500 g rosii, nucsoara macinata, 400 g fasole verde, 2 catei de usturoi, 2 ardei kapia, 2 linguri de ulei, 150 ml supa, 1 lingurita oregano. Se încalzeste cuptorul. Cartofii, curatati, spalati si taiati felii se asaza într-o tava unsa cu ulei. Se amesteca smântâna cu nucsoara, sare, piper si se rastoarna peste cartofi. Se lasa timp de o ora la cuptor. Între timp curatati, spalati, taiati si fierbeti fasolea timp de 20 de minute în apa cu sare. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Curatati ardeii de cotoare si seminte si taiati cubulete. Spalati rosiile si taiati-le marunt. Caliti ceapa în ulei, apoi adaugati usturoiul, ardeii, rosiile, supa si oregano si lasati sa fiarba 10-15 minute. Scurgeti fasolea si adaugati-o peste rosii. Serviti alaturi de cartofi gratinati.
Comentarii