2 iaurturi, 400 g dovlecei, 7 cartofi, 3 cepe albe, o legatura cimbru, ulei de masline, sare, piper.
Se fierb cartofii curatati si se taie rondele mai groase. Dovleceii se taie rondele, iar cepele in patru. Intr-o tigaie se incing 4 linguri de ulei si se caleste ceapa, apoi se adauga cartofii si dovleceii. Se bate iaurtul cu telul, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune si cimbrul tocat marunt. Legumele calite se tin aproximativ 30 de minute in sosul de iaurt astfel preparat, ca sa se patrunda.
Nectar de caise
1 kg caise, 300 g zahar, 500 ml apa.
Se aleg doar caisele foarte bine coapte, se curata de coaja si se scot sâmburii. Se pun caisele in blender si se fac pasta. Intr-o cratita, peste pureul de caise se adauga zaharul, apa, se pun pe foc si se lasa sa fiarba pâna da in 2-3 clocote si compozitia se ingroasa putin. Se toarna nectarul fierbinte in sticle si se pune la fiert in bain-marie. Se pune vasul pe foc si se lasa pâna da in clocot. Se lasa pâna se raceasc complet, apoi se pun sticlele in camara.
Comentarii