250 g linte, o felie paine, o ceapa, 1 ou, sare, piper, o lingura faina, 2 linguri unt.
Se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, ceapa prajita in unt, un ou, sare, piper si doi catei de usturoi (dupa gust). Se fac cu mana chiftele care se dau prin faina si se prajesc in unt.
Prajitura cu nuca
O cana si 2 linguri pline cu faina, o cana ulei, o cana zahar, 5 oua, sare, 1 plic zahar vanilinat, o cana nuca tocata nu foarte marunt.
Intr-un bol se bat bine cu mixerul ouale intregi, zaharul, zaharul vanilinat si putina sare pana ce compozitia creste in volum si se face ca o smantana groasa. Adaugam treptat uleiul, mixam bine, apoi incorporam faina, lingura cu lingura, amestecand de jos in sus cu furculita. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si punem deasupra nuca. Punem tava in cuptorul incalzit si lasam prajitura sa se coaca la foc moderat, 35-40 minute, pana trece testul scobitorii.
Comentarii