700 g carne de miel, 2 cepe, 2 morcovi, 1 telina, 2 linguri de orez, 1 lingura untura, 2 legaturi ceapa verde, 100 g smântâna, 1-2 oua, 1 lingura faina, 1-2 linguri otet, 1 legatura tarhon, 1 legatura patrunjel, sare, 2 l apa. Ceapa si zarzavatul curatate si taiate subtire se calesc in untura, se sting cu apa si se lasa sa fiarba. Când zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga carnea spalata si portionata. Când ciorba este aproape gata se adauga orezul ales, spalat si fiert separat (pentru a nu ingrosa prea mult ciorba) si ceapa verde curatata si tocata marunt. Se lasa sa dea câteva clocote. Se amesteca intr-un vas galbenusurile cu faina si smântâna, se subtiaza cu zeama de la ciorba si se toarna in oala. Se adauga tarhonul oparit si tocat. Se acreste, se finiseaza gustul cu otet si sare si se serveste cu patrunjel verde tocat.
Comentarii