4 pahare pireu de piersici, 2 oua 1 1/2 pahar zahar tos, 1 lingura rasa de faina, 3 pahare lapte, 2 pahare smântâna acrisoara consistenta.
Se curata de coaja 500-700 g piersici bine coapte, apoi se dau printr-o sita inoxidabila, iar pireul rezultat se masoara cu paharul. Separat se bat ouale întregi, se adauga zaharul amestecat cu faina, iar la sfârsit laptele caldut. Se bate compozitia cu telul, se asaza vasul pe aburi amestecând continuu pâna când se îngroasa crema, fara sa clocoteasca. Dupa ce se raceste se pune smântâna si apoi pireul de piersici. Crema se toarna în tavite sau într-un vas emailat potrivit si se da la frigider. Se amesteca la intervale de 20-30 minute pâna când îngheata complet. Înghetata se serveste simpla sau cu „SOS DE VIN" sau „SOS DE ROM".
Comentarii