O ceapa, o lingura unt, o cutie conserva ciuperci (sau 400 g ciuperci proaspete), 1 piept de pui fiert, 1 pahar vin alb sec, o legatura marar, 7 oua, 200 g smântâna, cascaval, piper, sare.
Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5 minute. Se adauga ciupercile taiate marunt, scurse de zeama de la conserva, pieptul de pui taiat tot marunt, vinul, piperul, o lingurita sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pâna scade zeama de tot. Se fierb 2 oua, albusul se taie marunt si se adauga la compozitie, iar galbenusul se paseaza. Dupa ce compozitia s-a racit un pic, se adauga smântâna, mararul taiat marunt si un ou crud, amestecându-se bine. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite. Se unge un vas cu unt, se asaza clatitele, ungându-se cu smântâna. Deasupra se presara cascaval ras. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute.
Comentarii