• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 24 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 24 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

15 noiembrie 2015
in Retete culinare
A A

 1 kg crap, 250 g rosii cherry, 150 ml vin alb, 4 morcovi, 3 ardei galbeni, 3 ardei kapia, o ceapa rosie, o lamâie, o legatura patrunjel, condimente pentru peste, usturoi, piper, rozmarin, sare.

 Crapul se curata, se taie in doua pe lungime si apoi in felii mai mari. Pestele astfel pregatit se condimenteaza, apoi se freaca fiecare felie de peste cu amestecul de usturoi, rozmarin, piper si se asaza intr-un vas. Se lasa pestele in acest amestec 30 de minute. Legumele se curata, se spala si se taie rondele. Se ia câte o felie de peste si se pune peste ea câte o rosie cherry si o jumatate de felie de lamâie, care se prind cu scobitori. Intr-un vas termorezistent stropit cu ulei de masline se pune un strat de legume, apoi se adauga rulourile de crap, vinul si câteva frunze de patrunjel. Se acopera vasul, dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute. In final, se mai lasa vasul inca 20 de minute, fara capac.

Prajitura cu crema de lapte

 Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.

 Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamâie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.

 Decor: ciocolata cu alune.

 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pâna ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar când da in colocot se ia de pe foc. Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamâie si apoi se pun din nou pe foc, amestecând continuu pâna da in clocot. Se lasa la racit, amestecând din când in când. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.

ShareTweet
Articolul precedent

Incasii nu au disparut!

Urmatorul Articol

Agresorii tenului

Articole Similare

Femina Club

Sote de aripioare

22 decembrie 2025

10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

Agresorii tenului

Doua intâlniri OZN deasupra României

Un teritoriu invincibil: Anglia

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

18 decembrie 1626 – S-a nascut regina Cristina a Suediei

22 decembrie 2025

Regina Cristina a Suediei (pe numele întreg Kristina Alexandra), una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

„Cravata galbena” – Portretul unui geniu care nu s-a lasat înteles

22 decembrie 2025

Cel mai recent film al regizorului Serge Ioan Celibidachi (fiul marelui dirijor...

Citeste mai departe
Blitz

Craciunul confiscat

22 decembrie 2025

Sarbatorile autentice din satul traditional românesc – cu vechi colinde si miros...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Tratarea atacului de panica

22 decembrie 2025

Atacul de panica este un episod brusc si recurent de teama intensa...

Citeste mai departe
Femina Club

Daca purtati ochelari

22 decembrie 2025

...efectul de lupa al lentilelor va obliga la meticulozitate în privinta machiajului....

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 22-28 decembrie 2025

22 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti fi în elementul dumneavoastra, deoarece acesta este momentul perfect...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.