1 kg crap, sare, piper, 4-5 catei usturoi, 3-4 cepe, frunze de dafin, boabe de piper, 2 pahare vin, 2-3 rosii, 2 ardei grasi, 3-4 felii de lamâie, 1 pahar ulei.
Se curata pestele, se presara cu sare si piper. Se lasa asa 45 minute. Între timp se taie ceapa în felii subtiri si se caleste în ulei pâna devine aurie. Se adauga usturoiul, frunzele de dafin, boabele de piper, vinul, rosiile curatate si taiate felii, ardeii grasi la fel, feliile de lamâie. Acest sos se pune într-o tava lunga speciala cu gratar si peste el se asaza pestele. Daca nu avem tava speciala, se pun în cratita betisoare de lemn foarte curate si pe care se asaza pestele ce s-a uns cu ulei si se toarna si sosul. Se da la cuptor la foc domol si, din când în când, pestele se stropeste cu sos. Se lasa o ora sa se rumeneasca bine.
Comentarii