1 crap, 3-4 cartofi, 1 morcov, o ceapa, 1 patrunjel, 1/2 telina, o foaie de dafin, piper, boabe, sare.
Se pun într-o cratita sa fiarba legumele curatate si spalate, dar fara cartofi. Se curata de solzi si se spala crapul, se scot branhiile, se scoate osul amar de la baza capului, se îndeparteaza intestinele si apoi se asaza într-o tava lunga în care sa încapa pestele întreg. Se toarna peste el zeama în care au fiert legumele pana il acoperim. Langa peste se pun cartofii curatati si spalati. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Cand este fiert, se scoate cu grija si se pune pe o farfurie lunga. Se toarna peste el putina zeama în care a fiert si se stropeste bine cu zeama de lamaie. Se garniseste cu cartofi fierti, felii de zarzavat fierte înainte si patrunjel verde taiat mic. Se poate servi si cu sos de usturoi, maioneza sau ulei si lamaie.
Comentarii