1 crap mare, 1 pahar ulei, 2 cepe, 50 g stafide, piper, sare, 1 mar, 50 g nuci macinate, icrele de la crap, 1/2 franzeluta, 1 pahar cu lapte, 1 castravete murat, 4-5 masline, 1 pahar cu vin. Se curata pestele de solzi, se taie, se scot icrele si intestinele, urechile si osul amar de la baza capului. Se pune intr-o tava 4 linguri cu ulei si ceapa taiata mic, se lasa pe foc mic si se moaie bine. Apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu stafidele, nucile, marul ras pe razatoare, icrele spalate, pâine muiata in lapte si stoarsa bine, sare, piper. Se amesteca totul bine si se umple pestele cu aceasta compozitie; se coase burta pestelui si se asaza intr-o cratita. Se face un sos din ulei, ceapa taiata solzi, castravete murat taiat bucatele mici, 4-5 masline, fara sâmburi si vin. Se da la cuptor si se lasa sa se friga incet.
Comentarii