500 g cartofi, 2 morcovi, o conopida mica, 4 felii cascaval, o legatura patrunjel, ceapa verde, o cana pesmet, o lingura unt, sare, ulei, piper.
Pentru sos: 3 catei usturoi, 3 linguri mustar, o legatura patrunjel, 200 ml smântâna pentru gatit, sare.
Legumele se fierb bine, apoi se paseaza. Ceapa se taie marunt si se incorporeaza in piureul de legume, se adauga condimentele si verdeata tocata. Se intinde aluatul format cu un sucitor. Se decupeaza cu un pahar si se pune in mijlocul cercului format, cât luati cu doua degete, cascaval ras. Apoi, se strânge aluatul in palme astfel incât sa formati niste crochete. La final, se tavalesc prin pesmet. Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga unt. Sosul pentru crochete se prepara pisând usturoiul care apoi se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt. Se adauga smântâna, putin câte putin, amestecând continuu. Se sareaza la final.
Spuma de capsuni cu bezea
4 albusuri, 200 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 300 g capsuni, 50 ml apa, sare.
Capsunile curatate si spalate se paseaza in blender, apoi se strecoara printr-o sita. Zaharul cu apa se pun intr-o craticioara si se lasa sa fiarba la foc mediu, timp de 5-7 minute. Cât timp fierbe siropul se bat albusurile cu un praf de sare pâna devin spuma, apoi se adauga zaharul vanilat si se mixeaza bine. Când siropul este gata se toarna incet peste albusuri continuând mixarea pâna vom obtine o bezea lucioasa si ferma. Când bezeaua este rece se toarna si piureul de capsuni, amestecând cu ajutorul unei palete. Se da putin la rece si apoi se serveste.
Comentarii