500 g fasole pastai (la punga, din comert), o ceapa, 2-3 linguri unt sau ulei, 250 g carne de porc, sare, boia, marar verde sau seminte uscate la plic.
Se taie carnea cubulete, se pune la fript intr-o cratita cu ulei incins. Se adauga ceapa tocata si o lingurita de boia. Se adauga putina apa. Se lasa sa se caleasca amestecand din cand in cand, pana scade apa. Se scoate carnea cu o lingura cu gauri pe o farfurie, se lasa in asteptare. In cratita se mai adauga putin ulei si se pune fasolea pastai. Se amesteca, se adauga putina apa si se caleste bine pana este moale. Se adauga mararul. Se face o mamaliga pripita din 3 cani cu apa si o cana cu malai. Cand mamaliguta este gata se pune intr-un vas rezistent la caldura. Fasolea se pune peste mamaliguta si apoi carnea fripta. Se da la cuptor, se serveste fierbinte, cine doreste cu mujdei de usturoi.
Comentarii